ефикасни таблетки за отслабванеДнес сме свидетели на един странен феномен – пълно заклеймяване на хранителните добавки за редукция на тегло и най-масовото им търсене, откакто са създадени. Причината да бъдат отричани от специалистите по здравословно хранене, е липсата на ефективност при болшинството продукти, предлагани на пазара. Някои са дори опасни за здравето, което съвсем не означава, че изобщо не съществуват ефикасни таблетки за отслабване.

В настоящия материал ще посочим три типа ефикасни продукти за отслабване. Няма да се ограничаваме върху конкретни марки и форма, защото не всички са под формата на таблетки. Някои вещества се предлагат и под формата на сиропи, чайове, сашета с гелообразни капсули и супер храни. Ефикасността на препоръчваните от нас добавки се базира на специфичните свойства на активната им съставка, а тя би могла да бъде:

L-carnitine

L-карнитин е аминокиселина, произвеждана от човешкото тяло. В най-голяма концентрация може да се открие в скелетните мускули, както и в черния дроб. Тя има изключителен принос за изгарянето на мазнини, помагайки за преноса на мастните киселини до клетъчните митохондрии, където биват преобразувани в използваема от тялото енергия.

Л-карнитинът във всичките му форми помага за горенето на мазнините, но при едно условие – приемът му да се комбинира със спорт. За да започне процесът по изгаряне на мастните клетки, е нужно интензивно натоварване на мускулите и сърцето. Това не е особено трудно, защото L- carnitine дава прилив на сили и помага за провеждане на тежки силови тренировки. Карнитиновите таблетки за отслабване са сочени за най-ефикасни.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Термогенни фет бърнъри

Когато говорим за ефикасни таблетки (или сиропи) за редукция на тегло, не можем да не отделим нужното внимание на термогенните фет бърнъри. Самото им име подсказва, че функцията им се състои в изгаряне на телесните мазнини, посредством процес, при който се повишава вътрешната телесна температура. Ефективността им се повишава, когато е налице физическа активност, но действието им не е пряко обвързано със спорт, както е при л-карнитин.

Термогенният фетбърнър има сходно действие с това на карнитина, и неслучайно именно тази аминокиселина влиза в състава на повечето продукти. Разликата е, че термогениците залагат на комбинация от активни вещества, сред които: кофеин, капсаицин и други аминокиселини, притежаващи свойството да подпомагат редукцията на тегло като метионин, лизин, холин и др.

Капсаицин

Много билкови таблетки за отслабване са разработени на базата на капсаицин. Той е естествено вещество, алколоид, съдържащ се в най-големи количества в лютия пипер. Присъства и в състава на сладкия, но в много по-малка концентрация. Капсаицинът е изцяло натурален термогенен фетбърнър, който помага за изгаряне на мазнините, повишавайки телесната температура.

Освен, че помага за отслабването, лютото вещество има редица благоприятни за здравето свойства. То е чудесно детоксикиращо средство, помагащо за извеждане на токсините в черния дроб и стомашно чревния тракт. Действието му често се свързва с това на витамин С неслучайно. Те са почти винаги свързани заедно както в продуктите за отслабване, така и в природния им вариант – чушките.

Опитайте някои базирани на посочените тук вещества таблетки за отслабване и преценете сами дали са ефикасни. Нещо много важно за ефективността им обаче, е и вашето съдействие. Без ограничаване на вредните храни и интензивен двигателен режим, нито един продукт не би показал желаната от вас ефикасност. Не е редно да заклеймявате даден продукт като безполезен, понеже не сте му дали възможност да разгърне пълния си потенциал.