Почти всеки човек на даден етап от живота си се е питал: как да отслабна, без да спазвам някакъв вид диета? Диетите не са дългосрочно решение. С тях могат да се свалят до 5 излишни килограма, и то в рамките на седмица – две. След това за болшинството хора става невъзможно да следват един и същ режим на хранене, особено когато той лишава от най-сладките изкушения.

Тук ще ви предложим 3 страхотни идеи как не само да отслабнете, но и да запазите идеалното тегло завинаги. Съветите ни изискват от вас единствено да промените начина, по който възприемате храната, за да я използвате по правилния начин – като гориво за тялото, а не като антидепресант или награда. Не се притеснявайте, това ще стане без никакви усилия.

Научете се да готвите

готвенеВ първия момент тази препоръка ще ви се стори направо абсурдна, но истината е, че хората с правилно отношение към храната предпочитат сами да си я приготвят. Те не се питат как да отслабна без диета, защото имат стройна фигура. Перфектно изваяното тяло при тях се дължи на добро познаване на храната. Важно е да се знае не само кои храни са полезни, но и кои са здравословните начини за тяхното приготвяне.

Редица научни изследвания разбиват мита за пълничките готвачи. Напротив, оказва се, че от затлъстяване страдат хората, които не могат, нямат възможност и просто избягват да готвят. Готовите храни в заведенията за хранене и в магазините съдържат огромен процент скрити мазнини и захар. Научавайки се да приготвяте здравословни закуски, обяд и вечери, ще се научите неусетно да мразите бургерите, вафлите и чипсовете.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Яжте повече протеин

протеиниВ никакъв случай не ви насочваме към диетата на Дюкан, базирана изцяло на високобелтъчно хранене. За да отслабнем не е нужно да спазваме диета, а само да следваме един добре балансиран режим на хранене. В него задължително преобладават белтъчините. Рибата, месото, млякото и яйцата са чудесен източник на протеин. Комбиниран със сурови или приготвени на пара зеленчуци, протеинът ще ви помогне да се вталите бързо.

Веганите и вегетарианците могат да заложат на соята и някои бобови култури, за да си набавят нужното количество белтъчини. Белтъкът ускорява изгарянето на мазнини, предотвратява загубата на мускулна тъкан и създава усещане за ситост. Така няма да посягате често към вредните изкушения, от които се пълнее.

Детоксикирайте организма си веднъж седмично

детоксикацияТоксините, натрупани в тялото чрез вредни храни, алкохол и други нездравословни навици, ни пречат да отслабнем, независимо дали със или без диета. Те понижават жизнения ни тонус, оказвайки влияние не само върху физическото, но и върху психическото ни състояние. Ще се изненадате, но депресиите, повишената тревожност и стреса често се дължат на повишени нива на вредни химични субстанции в организма.

Определете си ден от седмицата, в който ще се отдадете на детоксикация. Това означава да ограничите храната, или поне да се придържате единствено към консумация на пресни сезонни плодове и зеленчуци. Зеленият чай има доказано детоксикиращо действие, а също и свойството да подпомага изгарянето на мазнините. Ако не сте почитатели на вкуса му, винаги можете да го приемате като хранителна добавка. На пазара има страхотни продукти.

Етикети: здраве