методи за отслабванеРедуцирането на тегло винаги е било съществен фактор за самочувствието на дамската половина. Актуалните тенденции за здравословен начин на живот обаче все по-повече провокираха изследването на биохимичните телесни функции и влиянието им върху начинът, по който изглеждаме. 

Надномерното тегло и нездравословните мастни депа се оказаха не само естетическа характеристика. Преодоляването им чрез правилно изготвен хранителен режим и физическа активност дава резултати, но истинското предизвикателство е оформянето на красива фигура с оптимално балансирани телесни процеси. Търсените методи за отслабване вече са дълготрайните, които се утвърдиха като единствените, гарантиращи здраве и красота едновременно. 

Ядем, за да живеем, а не живеем, за да ядем 

Набавянето само на нужните калории за енергийните процеси в тялото ни е в основата на хранителният режим, определян като здравословен. Диетолозите изготвят програми за хранене, базирани върху соматотипът, определящ енергийните необходимости на тялото. Соматотип е характеристика на телесна конструкция според плътността на костите и склонността към натрупване на мастна тъкан и мускули. Метаболизмът – отговорникът за всички физиологични процеси, също се определя от конституцията. 

Сложните метаболитни процеси по приемът и отдаването на енергия описват закономерност. Приетите калории – витамини, минерали и микроелементи, нужни за протичането на базисни жизнени процеси, се остойностяват като определено число. Изграждането на мускулна маса се оформя като основен противник на мастните депа – физиологичен склад на енергиен потенциал в определени зони по тялото. 

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Бързият метаболизъм съответно е оптималното средство за оползотворяване на калориите, и за предотвратяване появата на мастни депа и целулит. Подкожните мазнини са невидимите и нездравословни “складове” на мазнини. Опасността от присъствието им – обект на усилени проучвания в съвременната диетология, определя новите методи за отслабване. 

Не слабата физика, а равномерно разпределената телесна маса и по-високият процент мускулна тъкан описват актуалната естетична фигура. Оптимално висок метаболизъм и енергиен баланс (приети:изразходвани калории) са методите, които гарантират здрава и красива физика. 

Кофеин за засилване на метаболизмът 

Метаболизмът е телесна характеристика. Регулирането й чрез прием на определени хранителни вещества е невъзможно в дългосрочен аспект. Един от малкото доказано ефективни продукти за въздействие върху него е кофеинът, който също проявява действието си в краткосрочен период, непосредствено след прием. Определено количество кафе или кофеинови добавки забързват метаболитните процеси и детоксикират, извеждайки излишното количество течности от тялото. 

Препаратът Green Coffee+ осигурява комбиниран ефект върху тялото с екстракт от зелено кафе, витамини, антиоксиданти и киселини. Формулата осигурява ускоряване на метаболитните процеси, нормализира нивата на глюкоза в кръвта, и съответно спомага за разграждане на нездравословните мазнини. Отделянето на излишните течности се оптимизира и ускорява. Здравословният ефект от подобни натурални добавки е дълготраен и видим. 

Хранене без рафинирани продукти, консерванти и подсладители 

Калорийният запас при консумация на пълнозърнести и растителни продукти е същият като полученият от рафинирани обработени храни. Изчислението на енергийният потенциал на храната е важно умение за предотвратяване натрупването на излишни килограми. 

Въглехидратите и протеинът са дълготраен източник на енергия, когато тя е предоставяна под формата на сложни въглехидрати, чиято разклонена формула се разгражда бавно и проявява качествата си поетапно. Сложните въглехидрати осигуряват енергия, храносмилат се лесно и поддържат ниски нива на кръвна захар. Бобови, картофени, зърнени растения и семена, пилешко месо и риба са изградени от тях, и приемът им поддържа здравословно и устойчиво телесно тегло. 

Намаляване на стресът – фактор за отслабване и напълняване 

Хормоналният баланс е ключов фактор за добрият метаболизъм и оптимално телесно тегло. Стресът и продуцираните от него хормони пък са основна причина за повишаване на гликемичният индекс и складиране на енергийни запаси под формата на допълнителни мастни натрупвания. 

Една от функциите на кортизолът е синтез на мастни киселини, а високите нива на кортизол предизвикват въпросното натрупване на мастна тъкан за сметка на мускулната. Контролът върху адреналин и кортизол (двата основни хормона, свързани с повишена необходимост от енергия) води до регулиране на почти целият хормонален обмен и до стабилно телесно тегло. 

Няколко полезни храни за регулиране на стресът и поддържане на високи нива на серотонин са съдържащите витамин B, A, C, E и D. Това са боровинки, авокадо, спанак, цитурсови плодове, омега-3 мастни киселини (като сьомга) и калций. 

Движение  

Движението е жизнена необходимост и изключително полезен процес за оползотворяване на енергията, получена от храната. Физическата активност спомага за разграждане на мазнини, стимулира кръвообращението и отделянето на течности, и регулира хормоналният баланс. 

Движейки се, човек превръща мазнините в мускули, които са изградени основно от протеин и съдържат минимално количество триглицериди. Изгарянето на мазнини става постепенно и е дълготрайно. Натоварването трябва да е умерено, за постигане на оптимални и устойчиви резултати.

Етикети: здраве