Бързо отслабване с 10 кг.Бързо отслабване с 10 кг. е необходимост при едра телесна конституция и прекалено количество мазнини. Здравето също е фактор при предприемане на такава стъпка, тъй като високата концентрация на мастна тъкан в определени зони е цялостен здравословен риск, тих “убиец“ на тонус и настроение, и дори враг на нежната и гладка кожа. 

Решението за експресно ограничаване на теглото често е свързано с предстоящо събитие, летният сезон, или просто желание за повече привлекателност. Как обаче то ще се отрази върху тялото ни и какво трябва да знаем, за да ограничим здравословните рискове от отслабването и неприятният “йо-йо“ ефект на възвръщане? Ключът е в правилният хранителен режим, балансирано допълнен с двигателна активност. 

Отслабване, което не застрашава здравето и тонусът 

Първият “удивителен знак” при рязко отслабване е свързана със стремежът към бързо и рязко отнемане на тегло. Колкото и непривлекателна да изглежда понякога, мастната тъкан е разпределена по тялото за изпълнение на определена функция. Прибързаното й отнемане трябва да се извърши по правилен начин, с цел предотвратяване шокът за организма, който задължително ще доведе до възвръщане на загубените килограми. 

Изгаряне на калории и стопяване на мастни депа, са два отделни процеса. Приетите калории се изгарят като енергия постоянно, а всеки организъм има различна енергийна потребност. Депата се натрупват като резерв, вследствие от недостатъчна доставка на енергия. Тези факти насочват към най-важните условия за здравословна редукция  на телесна маса. 

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Диета, която изключва прости въглехидрати, мазнини, консерванти и захар 

Храненето е източник на жизненоважни вещества, но и удоволствие, и изкушение за мнозина. Когато храната е вкусна, съставките й и влиянието им върху тялото сякаш изгубват значението си. При скоростно сваляне на килограми, ограниченията в консумацията й са задължителни. 

Менюто може да вкусно и да набавя всички вещества за необходимите ежедневни енергийни потребности, без да е висококалорично. Този резултат е постижим само чрез извършване на леки промени в стилът на хранене. Промените не засягат количеството, а предимно видът на консумираните храни. Изключването на определени хранителни вещества и заместването им с други ще ограничи калориите, и ще осигури още по-пълноценна енергийна стойност. 

Простите въглехидрати се усвояват бързо, а според типът химична конституция са монозахариди, но и дизахариди и олигозахариди. Така те могат да бъдат  незабавен или бавен и пълноценен енергиен доставчик. Продуктите със съдържание на рафинирана захар, мед, бяло брашно, бял ориз, млечни произведения, газирани напитки и сладките плодове, са представители на този тип вещества. 

В диета за експресно редуциране на 10 кг., консумацията им се ограничава за сметка на храни, съдържащи сложни въглехидрати. Тяхната структура е верига от няколко еднакви или различен тип захариди, разграждат се бавно и предоставят енергия в продължение на часове. Те съдържат и полезни за здравето фибри, витамини и минерали, които допълнително създават усещане за ситост. Ускоряването на метаболизмът е другото им ценно качество. 

Т.нар. “непълноценни“ доставчици на незабавна енергия имат краткотраен ефект, след който човек усеща умора и повишен апетит. Замяната им със сложни въглехидрати регулира желанието за хранене, понеже нормализира нивата на кръвна захар и осигурява достатъчна секреция на гликоген, складиран в черният дроб, който се транспортира до клетките при нужда. Стопявнето на мастните депа ще започне скоро, тъй като те вече не са необходими на тялото.

Етикети: отслабване