нещо ефикасно за отслабванеОтслабването е сложен процес и преди всичко – отговорност към тялото ни. Свалянето на излишни килограми, особено когато те са по-голям брой, може да е рисково за организма, и да доведе до неприятно физическо изтощение, постоянна умора, а и лесно възвръщане на уж стопените тлъстини. 

Затова, при отслабване е изключително важно яснотата, какъв тип телесна маса трябва да се “стопи“: мазнини или задържана вода. И двете причиняват закръгляне и подпухналост в еднаква степен, и се повлияват от нискокалорична храна и специални хранителни добавки: за горене на мазнини, детоксикация и ограничаване на апетитът. Течностите обаче, са истински незаменимата съставка на диетичното хранене: нещо ефикасно за отслабване, което стопява мазнини, прочиства токсини и изхвърля задържаните течности. 

Здравословните безалкохолни напитки са домашно приготвени 

Големите градове вече предлагат многообразие от Fresh барове, където можете да сте сигурни, че поръчвате и консумирате чисти витамини, минерали и протеини в течен вид – сок или смути. По-евтиният и разумен начин за възползване от ценните съставки на тези напитки, е да си ги приготвяте сами. 

Включването им в ежедневното меню доставя необходимият процент витамини и хранителни вещества, които ще намалят апетитът ви. Ако ги консумирате с цел отслабване обаче, подберете нискокалорични плодове и зеленчуци, които да смесите в блендера. 

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Диетолози твърдят, че най-ефикасните натурални сокове са смесица от плод, зеленчук, а често и подправки. Консумират се непосредствено след приготвяне. И разбира се – не съдържат нито грам захар. Фруктозата е достатъчен естествен подсладител. 

По време на диета, се препоръчва да заместите междинните хранения със сок, а в няколко дни, с плодовата/зеленчукова течност се заместват всички хранения за деня (т.нар. “разтоварващи дни“). Разтоварващият ден осигурява активна детоксикация, чийто ефект ще усетите моментално. Освен шлаки и токсини, с този метод се отделят и задържани течности, които са сериозен процент от излишното тегло. 

Смути вместо обяд 

Т.нар. смутита (“smooth” – лек, гладък) са другият течен “метод” за пречистване и вталяване, който е много по-хранителен. Смутито се приготвя като шейк, но за целта се подбират само здравословни продукти. Когато се включват в диета за отслабване, към зеленчуковият/плодов сок се добавя нискомаслено мляко, съдържащо полезни и хранителни ненаситени мазнини. 

В тази рецепта се включват и сурови ядки, семена, а понякога и подсладители – мед, кленов сироп, но не и рафинирана захар. Така приготвената напитка е достатъчно хранителна, за да замести основно хранене, и едновременно с това, да насити организмът с достатъчно въглехидрати за енергичност, същевременно регулирайки нивото на кръвна захар, и съответно – апетитът. Освен това, смутитата са много вкусни и позволяват огромно разнообразие от комбинации, така че консумацията им е истинско удоволствие. 

Кафе, зелено кафе, зелен и черен чай 

След водата, кофеинът и някои видове теини са най-ефективните безалкохолни питиета за сваляне на килограми. Менюто в диета трябва задължително да включва тези напитки, по възможност – без подсладители. 

Умерената консумация стимулира бъбречната функция и подпомага изхвърлянето на излишни течности. Зеленото кафе например съдържа хлорогенова киселина, която стимулира метаболизмът, забавя отделянето на глюкоза в кръвта, прочиства черният дроб и жлъчката, и е мощен антиоксидант като цяло. В съчетание с кофеинът, е прекрасна ободряваща и освежаваща, нискокалорична напитка.