най-бързото отслабванеХраненето е свързано както с напълняването, така и със стопяването на излишни килограми, приели формата на тлъстини. Храната е основният фактор от всяка диета. Сериозните ограничения в храненето не само не спомагат за интензивно отслабване, но са най-честите причини за поява на целулит и прекомерни закръгляния. Тялото проявява тази реакция, за да създаде депа с хранителни вещества, до които прибягва, когато запасът на гликоген в черния дроб и мускулите е изчерпан, а това се случва при продължително гладуване или след физическо натоварване.

Когато се стремите към най-бързото отслабване, което е възможно в здравословни рамки, намалената консумация на храна е задължителна стъпка. Първият етап от такъв режим обаче е уверението, че сте здрави, за да успеете да се справите с рязкото шоково отнемане на тегло. Изключително интензивното слабеене невинаги гарантира дълготрайни резултати, но със сигурност ще отнеме голяма част от теглото ви за броени дни. Предимството му е, че вталената фигура след него идва в съчетание с усещането за енергия, пречистване и тонус, които ще усетите осезаемо още в първите дни от диетата.

Диета само с основните хранителни вещества, нужни на тялото

Експресният режим е комбинация от няколко стъпки. Той се прилага за кратък период – не повече от 10-12 дни, за да избегне ефектът на системно лишаване от храна и отнемане на килограми. Диетата е съставена от протеини и въглехидрати, които присъстват в минимален процент и са набавяни предимно от плодове и зеленчуци. Храненията са малки порции, 3, 4 или 5 пъти дневно, в зависимост от желанието и физическата активност, която е задължителна при такъв тип отслабване.

Примерни храни, които можете да включите в такъв тип меню, са зеленолистни зеленчуци, домати, червени чушки и гъби, ябълки и горски плодове в умерени количества, и задължително яйца и яйчен белтък. Изключете напълно всички зърнени култури, от които можете да си приготвите хляб. Заменете ги с 1 сварен сладък картоф дневно, парче нетлъста риба или месо (100 гр.), приготвени без мазнина, или чаша кафяв ориз. Лютите подправки и зеленчуци в чист вид са особено препоръчителни за стопяване на мастните депа. Храненето при експресната редукция на тегло е неизменно свързана с консумацията на вода.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Течности без подсладители

Водата е основна напитка при намерение за сваляне на повече от 10 кг. тегло, и то в кратък период. Можете да я комбинирате с кафе, какао, фреш от кисели плодове, билков или зелен чай в умерени количества, задължително без подсладител. Екстрактите от зелен чай, гуарана, йерба мате и зелено кафе са популярни с вталяващите, антиоксидантни и детоксикиращи свойства, и са основна съставка в най-ефективните съвременни добавки за отслабване. Тези растения се консумират и собственоръчно приготвени – есенции от тях се откриват в почти всеки био магазин, и са сред най-препоръчваните при усилено отслабване.

Тайната е в правилната консумация на вода и напитки. Тя се извършва по време на хранене, но не и непосредствено след него, а в няколко дена от диетата чаят, кафето и фрешовете се превръщат в основно блюдо, гарнирано с обилно количество вода. Течностите ще прочистят организма и ще предотвратят оформянето на подпухнали депа със задържани течности, а освен това са изключително необходими предвид интензивното движение, на което ще бъдете подложени.

Изпотяване

С отделянето на телесна влага се отстраняват и токсините от тялото, а повишената телесна температура спомага за изгаряне на мазнини. Физическата активност при нужда от експресна редукция на тегло може да е до 3 пъти дневно. Резултатът ще е видим в рамките на дни.

Храненето е винаги 1,5 ч. преди и след тренировка. През разтоварващите дни, тренировката може да се намали като времетраене. Ако по здравословни причини е противопоказно да тренирате няколко пъти дневно, осигурете си няколко километра ходене пеш, или леки упражнения. Препоръчително е физическите дейности да се извършват на открито, а не във фитнес зала.