Когато стане въпрос за сваляне на килограми, методите и средствата, които ни се препоръчват, могат да достигнат главозамайваща бройка. Митовете, свързани с някои начини за отслабване не са подкрепени от никакви доказателства, а често на хората биват давани направо безумни препоръки. На желанието ни да имаме стройно тяло се гради една огромна индустрия, генерираща огромни финансови приходи.

В същото време в научните среди се провеждат клинични изследвания, целящи да определят кой метод е наистина ефективен, и кой е неспособен да даде желания резултат. През годините учени от няколко университета са селектирали солиден брой стратегии за остлабване, които са наистина ефективни. Тук ще разгледаме само 3 от тях, но с уверението, че са подкрепени с валидни факти.

Пиенето на вода, особено преди хранене помага за намаляване на теглото

пиене на водаСъс сигурност сте били съветвани да пиете повече вода – не просто течности, а само чиста трапезна вода. Учените са признали този метод за наистина ефективен, защото водата помага за пречистване на тялото от токсините. Детоксикацията подобрява работата на важните органи и системи, включително свойството им да горят мазнините.

Водата, също така ускорява обмяната на веществата с 24 – 30% за период от час – час и половина. По този начин неусетно се горят допълнителни калории. Няколко независими едно от друго изследвания сочат, че пиенето на половин литър вода преди хранене помага да се намали количеството на консумираната храна. Водата помага да се редуцира до 44% от телесното тегло.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Закуската трябва да включва яйца

закуска с яйцаКонсумирането на яйца носи редица ползи за организма, включително се приема за един от доказано ефективните начини за отслабване.  Учените са открили, че ако на закуска се консумират яйца (варени или пържени без мазнин), вместо вид зърнена закуска, през следващите 36 часа се приемат много по-малко калории.

Яйцата са един лесно усвоим протеинов източник, който за разлика от млякото и месото не затруднява работата на храносмилателната система, но по същия начин създава усещане за засищане. В допълнение, ще уточним, че освен яйчния белтък, полезен на хранителни вещества е и жълтъкът. Той е богат на витамини от група В и витамин А, както и на желязо, калий, калций, магнезий, селен, фосфор и цинк.

Пийте зелен чай

зелен чайЕдин от начините за отслабване, подкрепени от научни доказателства, е консумацията на зелен чай, поне веднъж дневно. Зеленият чай съдържа малко количество кофеин, който е чудесен енергиен буустер за онези, съчетали диетичното хранене със спорт. Основният принос за редукцията на тегло, обаче, се дължи на специална група вещества, съдържащи се напитката, наречени катехини.

Катехините са натурален фетбърнър, който действа синергично с кофеина, повишавайки свойството му да активира процесите по изгаряне на телесните мазнини. Листата на растението са и мощен доставчик на антиоксиданти, чиято цел е да елиминират свободните радикали и да ускорят деленето на клетките.

Зеленият чай е не само един ефективен начин за отслабване, но и чудесно природно анти-ейдж средство. На свойствата му – под формата на напитка и като екстракт, са посветени редица клинични изследвания. Всяко от тях показва огромен потенциал на растението да помогне за понижаване на теглото, включително чрез детоксикация, извеждане на излишната телесна течност, ускоряване на липолизата и регулиране на апетита.

Етикети: здраве