ефикасни билкови хапчета за отслабванеДиетичните хранителни добавки се делят на две основни категории – професионални (спортни) и с натурален растителен състав. Търсенето на продукти от втората група е значително по-голямо, в което няма нищо странно. Природните средства се смятат за по-безопасни, но също и за по-ефективни, защото се усвояват по-лесно от организма. Нека поговорим защо е по-добре да потърсите ефикасни билкови хапчета за отслабване?

Без вредни химикали

Билките са суровина, от която се правят голяма част от лекарствените препарати. В най-чистата им форма обаче, те са напълно безвредни, но също и лесно усвоими от организма. Някои билки съдържат специални вещества, наречени био флавоноиди, притежаващи свойството да спомагат за изгарянето на телесните мазнини.

Някои растения се включват в билковите хапчета за отслабване, заради способността им да потискат апетита. По този начин те стават още по-ефикасни, защото без контрол над хранителния прием, редукцията на тегло е невъзможна. Няма магично хапче, което да ни прави слаби, докато се тъпчем с вредна и калорична храна.

Справят се успешно с редица здравословни проблеми

Натуралните добавки за изгаряне на мазнини включват в състава си екстракти от различни части на съответните растения – корен, листа, плод, ядка, кора и т.н. Основното им предназначение може да е редукция на наднормено тегло, но същинското им действие често е насочено към подобряване на общото здравословно състояние.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

В плодовете и сока на болшинството екзотични растения се съдържат богата гама витамини и минерали, необходими за поддържане на баланса в организма. Витамин С, за който знаем, че е мощен оксидант, може да помогне много за постигане на мечтаната фигура. Неговите качества са полезни не само за добър имунитет, но и за поддържането на лошия холестерол в норма.

Витамините от група В са изключително необходими за добрата функция на метаболизма. Те помагат за преработката на въглехидрати, протеини и мазнини, като конкретно витамин В 1 (тиамин) спомага за преобразуването на телесните мазнини в енергия, тоест за тяхното изгаряне. В-комплекс отговарят за здравето на черния дроб, който, когато не работи с пълен капацитет, е отговорен в най-голяма степен за затлъстяването.

Не е задължително да се комбинират със спорт

Спортните добавки се различават от билковите основно по това, че подготвят тялото за физическото натоварване, чрез което се осъществява моделирането на тялото. Не всеки обаче има възможност и желание да спортува. Това означава, че приемът на професионални препарати, базирани на кофеин, алфа-хидрокси киселина, л-карнитин и др., не само няма да помогне, но е възможно да навреди.

Билките, с изключение на зеленото кафе и зеления чай не са хипер стимулант, който ще ви помогне да тичате и работите с фитнес уредите в продължение на часове. Те имат значително по-меко, макар и също енергизиращо действие. Да почувстваш мощен прилив на енергия и да се почувстваш тонизиран и освежен, са две съвсем различни неща.

Ефикасни билкови хапчета за отслабване търсят хора от почти всички възрасти, включително такива с хронични заболявания. Те са предпочитани от вегани и вегетарианци, заради изцяло растителния им състав. Препоръчваме да заложите на добре балансираните формули, включващи специален комплекс от витамини и минерали. Добавките с етикет „Био” са напълно лишени от пестициди и промишлени замърсители.