евтини и ефикасни хапчета за отслабванеПродуктите за редукция на тегло заемат една огромна пазарна ниша. Предвид солидното предлагане, е нормално да има добавки, които наистина действат и такива, които са чиста загуба на време и пари. Предлагат се както доста скъпи разработки, така и таблетки с много ниски цени. Потребителите логично искат евтини и ефикасни хапчета за отслабване, но възможна ли е такава комбинация?

Какво се крие зад термина „ефикасен”?

Терминът ефикасен означава, че даден продукт действително притежава свойствата, заради които потребителите са склонни да похарчат пари, включително по-големи суми. Когато говорим за ефикасни добавки за отслабване обаче, потенциалните ползватели очакват от таблетката чудеса. Хората с наднормено тегло прибягват към хапчетата с идеята по този начин да си спестят диетите и усилията във фитнес залата.

Истината е някъде по средата. Ефикасните диетични суплементи са добър помощник на желаещите да отслабнат, защото, залагайки на комбинация от различни съставки, те действат в няколко посоки:

  • Понижават чувството за глад;
  • Потискат желанието за консумация на въглехидрати и вредни мазнини;
  • Дават енергията, нужна за спорт;
  • Преобразуват мастните киселини в гориво за тялото;
  • Регулират метаболизма.

Ефикасните добавки обикновено съдържат добре балансиран комплекс от билкови/растителни екстракти и някои помощни вещества като протеини, аминокиселини, кофеин и т.н. За пример можем да посочим формулите базирани на зелен чай и L-карнитин. Зеленият чай притежава свойството да контролира центровете в мозъка, отговорни за чувството за глад и по този начин помага да се контролира храненето, а по този начин и теглото.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Л-карнинът е аминокиселина, която служи за транспортирането на мастните киселини през клетъчните митохондрии, помагайки за тяхното преобразуване в енергия, нужна за спорт. Суплементите, съдържащи л-карнитин са познати като фитнес добавки и в спортните среди са приети за доказано ефикасни. Доколко са евтини обаче, предстои да обсъдим.

Възможно ли е да получим високо качество на ниска цена?

Когато говорим за който и да е вид продукти, цената е почти винаги показател за качество. Така е и при добавките за отслабване. За да бъде даден продукт ефикасен, той би следвало да е разработен от квалифициран изследователски екип, включващ лекари, учени (химици и ботаници) и специалисти по здравословно хранене.

Освен собствена лаборатория, производителят на даден суплемент е длъжен да разполага и с достъп до суровините, залегнали в състава на всяка една формула. Добрите производители използват единствено чисти суровини, независимо дали са с растителен произход или са някаква форма на протеин. Наличието на пестициди, антибиотици и други подобни химикали е недопустимо.

Ако се спазят всички изисквания посочени по-горе, става ясно, че добавките за отслабване не могат в никакъв случай да бъдат евтини. Вложените финансови ресурси трябва да се върнат чрез продажбите, и то с известен процент печалба. Това няма как да се случи с нискокачествените продукти, защото лошата реклама обикновено действа по-ефективно от добрата и съответния суплемент или марка бързо изчезват от пазара.

Единственият начин да се съчетаят качество и добра цена са промоциите на някои специализирани магазини. За щастие не е трудно да се намерят големи намаления в сайтовете за продажба на такива стоки, така че ако някой е амбициран да отслабне бързо, без да си вреди, просто трябва да бъде по-упорит и внимателен в търсенето.