апчета за отслабване на билкова основаАко обмисляте да започнете прием на добавка за понижаване на теглото, най-вероятно е да се насочите към някои и многобройните хапчета за отслабване на билкова основа. Пазарът предлага огромно разнообразие от продукти, сред които безспорно има ефективни и безопасни средства, но и не малко категорично вредни за здравето и безполезни.

Въпросът е как да разберете дали дадена билкова добавка е добра и подходяща за вас, но не по-малко важно е да ги приемате правилно, за да има ефект и никакви нежелани странични действия. Съществуват различни видове хранителни добавки за редукция на тегло. Билкови или натурални са тези, които са базирани на растителни източници. На етикета им обикновено има надпис „100% натурален продукт.

За жалост това, че продуктът е натурален, не означава, че е безопасен. И само защото добавката е „здравословна” не означава, че е ефективна. Няколко скорошни проучвания, проведени върху хранителни добавки за отслабване, установяват, че потребителите, които купуват хапчета на билкова основа, може да не получат желания резултат, заради сериозни грешки от тяхна страна.

Често срещани грешки, които трябва да избягвате

Една от най-често срещаните грешки на желаещите да се сбогуват с излишните килограми по „лесния начин” е да купуват на сляпо. Имайте предвид, че масовата реклама в медиите не прави едно средство непременно безопасно и ефективно. Това, че се продава законно, не означава, че медикаментът е преминал клинични изпитания за безопасност и ефективност.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

За да се застраховате от грешката да приемете продукт с вредно за здравето съдържание, е добре да се консултирате със специалист, който да ви насочи към конкретна група добавки или към определена марка, придобила статут на надежден производител. Диетологът е също човекът, който познава метаболитните ви проблеми и може да прецени кои билки могат да се справят с тяхното решаване.

Предозирането, както и нередовното приемане са други причини за липсата на ефект, дори когато става въпрос за качествени хапчета за отслабване, доказали своята ефикасност при много други потребители. По-голямата доза няма да ускори отслабването, но това, което със сигурност ще направи е да ви срещне с някои неприятни последствия като гадене, повръщане и диария, горчив вкус в устата, дехидратация, главоболие и замайване. Билките не са безобидни и отравянето с тях е изключително сериозно.

Нередовното приемане на хапчетата също няма да доведе до мечтаната фигура. Ако постоянно забравяте да ги пиете, няма как да очаквате каквито и да е да е резултати. При болшинството билкови суплементи е нужно време и натрупване на активното вещество в организма, за да се отключи дадена функция. Обикновено това е естествената способност на тялото да изгаря собствените си мазнини под въздействието на определени химични процеси.

Липсата на адекватен спортно-хранителен режим е най-често срещаната грешка, свързана с приема на хапчета за отслабване на билкова основа. Глупаво е да залагате единствено на добавката, приемайки я за магическото хапче, което ще свърши цялата работа вместо вас. Средствата за изгаряне на мазнините са ефикасни единствено при намалена консумация на въглехидрати и физическо натоварване.

Който и продукт да изберете, знайте, че природата може да ви помогне за извайването на стройна и красива фигура, но и вие самите трябва да ѝ помогнете, а не да я саботирате. Ограничете сладките и тестени храни и се движете ежедневно и интензивно. Само ако действате в синхрон с добавката ще има смисъл от нейния прием.