лесен начин за отслабванеКогато стане дума за отслабване, диетата е първата стъпка, за предприемането на която се замисляме. Наистина, промяната на хранителният режим с по-здравословен е стъпката, която изцяло може да промени тялото, визията, а и здравето ни – и то единствено в положителен аспект. 

Пазарът обаче вече предлага и огромно разнообразие от хранителни добавки – ефективен и лесен начин за отслабване, с дълготраен ефект. Те са специално разработени с цел здравословно сваляне на тегло, и действително проявяват ефект, дори и без да се налагат сериозни ограничения в храненето и ежедневни тренировки. Да слабеете, докато се храните – този процес е възможен, при правилен избор на меню и хранителни добавки. Кои са най-ефективните добавки, които осигуряват най-ценна помощ при изгаряне на мазнини? 

Протеин 

Протеинът е белтък, изграден от около 8-20 L-α – аминокиселини, които не се синтезират в тялото. Протеините биват растителни и животински. Животинските съдържат 8-те основни аминокиселини, докато в растителният протеин, количеството им е по-малко, затова и те се комбинират, за да се достави необходимото съдържание на организма. 

Конопеният и соев протеин са единственият растителен вид, съдържащ пълен аминокиселинен набор. Растителните протеини са  висококалорични и едновременно с това – богати на фибри и лесноусвояеми. Животинският вид обаче е добавката, която ще свърши същинската работа в изграждането на мускулна маса и съответно – превръщането на мазнини в мускули. Суроватъчният протеин, остатъчен преработен продукт от мляко, също се използва масово. Всички тези разновидности са важни за изграждането на чиста мускулна тъкан. 

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Ако мазнините не се изгарят, а се превърнат в мускули, фигурата става изключително елегантна, и се подобрява здравето като цяло. Към тази стъпка ще ви насочи всеки диетолог и фитнес инструктор, с който споделите намеренията си за вталяване. Протеините изиграват огромна роля именно в постигането на тази цел. 

L – carnitine

L-карнитин е аминокиселина, която се синтезира в тялото ни от лизин и метионин, на базата на редица витамини от група B. Тя отговаря за транспортът на мастните киселини през клетките, до митохондриите, и е основен регулатор в доставката на енергия на мускулите, запазвайки белтъчините в тях непокътнати.

Приемът на L – carnitine стимулира изгарянето на тлъстини. Как? Със самото си присъствие в тялото. Транспортирайки ги през клетките, аминокиселината контролира използването им по предназначение: енергия за физическа активност. Това гарантира подобряване на метаболизмът и освен това, предотвратява натрупването на мастни депа (тлъстини), защото те не са необходими. Карнитинът е и изключително полезен.

Термогенен фетбърнър

В превод, тези таблетки изгарят мастни клетки, чрез повишаване на телесната температура. За действието им не е необходимо дори активно движение и тренировки. Повишаването на телесната топлина симулира ефектът от спортна тренировка, като задейства рязко метаболизма и изгарянето на мастни тъкани.

Спортната активност при прием на този препарат, само ще повиши ефектът от него. Комбинацията от двата метода осигурява двойно по-бързи резултати, видими почти веднага след започване консумация на препаратите.

Детоксикация и отводняване

Наблюденията показват, че в повечето случаи, 1/3 от излишните килограми са задържани течности. Премахването им се стимулира от повишеният прием на вода и други течности (негазирани, неподсладени и безалкохолни), но и от специални добавки.

Тези продукти извличат складираните в тъканите течности и ги изхвърлят, стимулирайки бъбречната функция. Диуретиците са прекрасно решение за здравословно отслабване, когато нямате време за спазване на диета и консумация на специални напитки. Те са ефективни и се справят с подпухналите зони.