добавки за отслабване за жениСпециализирания пазар предлага специално разработени хранителни добавки за отслабване за жени и такива за мъже. Кое различава едните от другите и защо е важно да се приема продукт, предназначен за потребителите от съответната група? Макар да сме свидетели на ожесточена борба за равенство между половете, диететиката е може би един от малкото клонове на съвременния живот, където мъжете и жените не могат да бъдат равни.

С какво са различни жените?

Пълнеенето е следствие предимно на комбинация от неправилно хранене и намалена физическа активност. Има обаче и други причини за натрупването на наднормено тегло, които са чисто физиологични. Тези причини засягат главно представителките на нежния пол. Основната от тях са хормоналните нарушения, дължащи се на различни причини.

Склонността към натрупване на телесни мазнини по тялото на жената се дължи на хормонален дисбаланс, възникнал вследствие на заболявания на щитовидната жлеза или проблеми с репродуктивните органи. Като цяло, повечето жени напълняват заради заложената им от природата функция на майки.

Независимо дали една жена е напълняла по време на своята бременност или още в юношеските си години, женските хормони са тези, които са повлияли най-много за натрупването на излишна телесна маса, както и за невъзможността наднорменото тегло да бъде редуцирано.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Какво представляват женските продукти за редукция на тегло?

Когато говорим за женски добавки за отслабване, на първо място трябва да направим уточнението, че тук не става дума за хормонални препарати, изписвани по медицински причини, а за продукти за орална употреба, предлагани без рецепта в аптеките и специализираните онлайн и физически магазини за здраве и фитнес.

Женските суплементи биват предимно на билкова основа, но съществуват и такива, базирани на комплексни аминокиселини като L-карнитин, насочени към активно спортуващите дами. Вторият тип е масово познат като професионални добавки за отслабване. Билковите продукти са главният обект на нашия материал, затова ще се спрем само на техните свойства и състав.

Задържането на телесна течност е проблем на повечето жени, който ги кара да се чувстват по-тежки и подпухнали. Това състояние е свързано с подут корем, отекли и подути крайници, и чувствителни гърди. Дължи се основно на повишените нива на прогестерон, поради което се среща най-често в периода преди настъпване на менструацията.

Добавките, целящи да помогнат на жените да се справят със задържането на вода в организма съдържат билково-плодови екстракти, които доказано притежават свойството да дренират телесните течности. Сред тях можем да открием вишна, нар и зелен чай. Кофеинът е също доказано добър диуретик.

Ефикасни добавки за отслабване за жени са тези, които по естествен начин регулират нивата на женските хормони. Професионалните фитнес суплементи, както и тези формулирани специално за мъже могат да повишат нивата на тестостерон, като по този начин влошат допълнително дисбаланса в женския организъм.

Задължително условие преди прием на хранителни добавки за отслабване, особено когато се касае за диагностицирани и третирани хормонални смущения, е консултацията с лекуващия лекар. Жените трябва да знаят, че няма безобидни билки, както и че не всяка билкова формула е еднакво подходяща за всички. Консултацията с лекар (общопрактикуващ, гинеколог, ендокринолог) ще помогне на жената да реши не само кой вид продукт да приема, но и каква доза да включва приемът.