искам да отслабна бързоИдва време за море, а вие все още не сте свалили килограмите, натрупани по време на коледните празници. Казвате си: „искам да отслабна бързо”, но не знаете как да го направите? Не сте сами. С този проблем се сблъскват около 60% от жените и приблизително 20% от мъжете. Не се учудвайте, че процентът при господата е по-малък. Що се касае до трупането и свалянето на килограми, при тях нещата се случват малко по-лесно, отколкото при дамите.

Какво е нужно да направим?

На първо място е важно да избягваме хаоса! Тъй като статията е насочена основно към нежната половина от човечеството, трябва да признаем, че те са по-склонни към хаотични действия, породени от паника. С намерението да отслабнат със скоростта на светлината, те отхвърлят всяка методичност и последователност в действията, и това е най-голямата им грешка. Един ден гладуване – два преяждане и отново глад – тази схема доказано не работи.

Първата стъпка в правилна посока, когато всичко във вас крещи „Искам да отслабна бързо”, е съставянето на план за действие. Добре да поверите изготвянето на плана в ръцете на специалист (диетолог или фитнес специалист), който на база телесния ви индекс, общото здравословно състояние и дори кръвната ви група да определи програмата, която ще следвате.

Следвайки стриктно изготвения план, е значително по-малко вероятно да се подхлъзнете. Планът определено ще включва ограничаване или пълно изключване на определени групи храни. Това може да са не само любимите ви въглехидрати, но и някои протеинови източници (например мляко) и дори бобови култури. При всеки е различно.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Идеалната програма за бързо отслабване задължително включва движение. Физическото натоварване не само помага за изгаряне на мазнините, но и предотвратява загубата на мускулна тъкан. Тренирайки мускулите, вие принуждавате организма да гори мазнини, за да си набави енергия. За да направите процеса още по-ефективен, препоръчваме да приемате някаква форма на L-карнитин.

Ще трябва да направите известни промени в начина си на живот, ако наистина искате, а не просто се вайкате, повтаряйки мантрата: искам да отслабна веднага. Това означава да замените нездравословните навици с един по-благоприятен за здравето режим. Следването на стриктен график помага. Определете часове за хранене, за спорт и за почивка.

Не се лишавайте от сън! Осигурете си пълноценна нощна почивка от поне 8 часа. Така ще намалите нивата на стрес и ще стимулирате синтеза на хормон на растежа. Този хормон не само ни подмладява, но и ни вталява, а същевременно помага за повишаване нивата на колаген и еластин, благодарение на които имаме здрава кожа и костна система.

Заменете всички любими напитки с чиста изворна вода. Не е задължително да се касае за алкохол, но и той задължително трябва да изчезне от дневната ви програма. Ограничете алкохолните напитки до една чаша бяло или червено вино, ако не седмично, то поне на всеки 2 – 3 дни. Безалкохолните, включително „100% натуралните” сокове също трябва да напуснат живота ви.

Ако задържате вода, пийте повече вода! Този съвет може да ви се струва абсурден, но това е правилната стратегия в случая. Подуването и отоците по лицето и крайниците се дължат на задържане на телесни течности. Проблемът се дължи на неправилна работа на бъбреците. С повишен прием на вода, ще подобрите тяхната работа и ще дренирате тялото по напълно естествен начин.