как да отслабна с 10 кгНезависимо дали ви предстои важно събитие, на което искате да изглеждате добре, като собствената ви сватба например, или пък е наложително да се подготвите за лятото, отървавайки се от килограмите, натрупани по време на зимните празници, свалянето на 10 килограма за месец не е невъзможно.

Ако си задавате въпроса: Как да отслабна с 10 кг., и то бързо, в настоящия материал ще откриете 7 основни стъпки, които ще ви помогнат да влезете в топ форма в рамките на около 30 дни. Макар бързото отслабване да не е препоръчително, в някои случаи то е наложително. Ето какво е нужно да направите:

1. Намалете количеството на калориите, приемани дневно

Намалявайки калорийния прием с около 500 калории дневно, ще сваляте около 0.5 – 1 кг седмично. Това означава, че за понижаване на теглото с десет килограма ще ви бъдат нужни поне 3 месеца, така че дневният калориен прием трябва да се понижи още повече.

Имайте предвид, че ниско калорийните диети водят до загуба на чиста мускулна маса и до дефицит на полезни хранителни вещества, нужни на организма. В резултат е възможно дори да се забави метаболизма и така да се забави процеса по изгаряне на мазнините. Тази стъпка е драстична, временна мярка, а не дългосрочно решение.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

2. Ограничете приема на въглехидрати

въглехидратиМного изследвания показват, че изключването на въглехидратите от менюто води до бърза загуба на тегло. Ако въпросът е: как да отслабна с 10 кг за кратък срок, то ограничаването на храните, съдържащи въглехидрати, е стъпка в правилна посока, защото така се губи не мускулна, а мастна тъкан.

Въглехидратите се съдържат в много храни, включително в плодовете, картофите и бобовите култури. За да избегнете липсата на важни нутриенти – витамини и минерали, изключете преди всичко захарта, тестените изделия и най-сладките плодове от менюто си.

3. Повишете приема на протеин

Белтъкът е основен структурен компонент на клетките, изграждащи човешкото тяло, което означава, че без белтъчини, животът е невъзможен. Протеинът изгражда и мускулната тъкан, а в допълнение дава и усещане за ситост за един дълъг период, спестявайки ви нуждата да посягате по-често към хладилника или шкафа със снаксове.

Нека всяко хранене се състои главно от протеин. Той се съдържа в яйцата, пилешкото и телешкото месо, а също и в рибата и морските дарове. Млякото и млечните продукти също са базов източник на белтъчини, но е добре като белтъчен доставчик да се използват нискомаслени млека, извара и соево сирене – Тофу.

4. Избягвайте похапването между храненията

Много диетолози препоръчват дневния хранителен прием да бъде под формата на многократни дневни закуски. Този режим работи, когато отслабването е част от дългосрочна програма. Когато въпросът е: как да отслабна с 10 кг за месец, честото похапване не е удачно решение.

Следвайки нискокалориен диетичен план, е много вероятно да ви спохожда по-често усещане за глад през деня, особено през първата седмица. Нека закуските включват бедни на въглехидрати храни – чаша нискомаслено кисело мляко, едно твърдо сварено яйце или шепа сушени (не печени и осолени) ядки.

5. Пийте повече вода

пиене на водаУсещането за тежест и подуване, вследствие задържането на течности не се дължи на излишък, а на недостиг на същите. Колкото повече вода пиете през деня, толкова по-малко ще забелязвате отоци в крайниците, торбички под очите и усещане за тежест в стомаха.

Водата помага за изхвърляне на токсините от организма, а това е важно за елиминиране на излишните мазнини. За да не се изкушавате да се храните често и обилно, пийте по една голяма чаша вода около 10 – 15 минути преди всяко хранене. Дневната норма е от 8 до 13 чаши дневно, като водата е без каквито и да е подсладители. За разнообразие могат да се добавят и чаша-две неподсладен зелен чай.

6. Увеличете движението

Едва ли е нужно да уточняваме, че движението е от ключово значение за изгарянето на мазнини. Ако се питате как да отслабна с 10 кг за 4 седмици, то редовните тренировки във фитнес залата, аеробните и кардио упражненията, бягането и плуването трябва да станат част от дневната ви програма.

За да имате сили да спортувате активно, е важно да следвате стриктно стъпка 3 – редовен прием на високобелтъчни храни. Протеинът ще ви помогне да изгорите мазнини, без да разграждате мускулна тъкан. Така освен стройна фигура, ще имате и силно стегнато тяло.

7. Приемайте качествена форма на L-карнитин

Голяма част от професионалните продукти за отслабване са базирани на аминокиселината L-карнитин. Тя се синтезира в човешкия организъм, основно в мускулите, но това, с което е интересна, е че помага за изгарянето на мазнините, преобразувайки ги в източник на енергия.

С добре подбран л-карнитинов продукт, ще имате достатъчно енергия да спортувате и ще изгаряте повече калории от обикновено. Бързото отслабване за кратък времеви период е невъзможно без помощта на хранителни добавки, съдържащи L-carnitine като активно вещество.