как да отслабна бързо без диетиС нуждата да свалим бързо от 3 до 5кг се сблъскваме най-често с първото затопляне на времето. Изваждаме от гардероба любимите си летни дрехи и установяваме, че те вече не ни стават или ни стоят ужасно. Какво можем да направим, за да влезем час по-скоро във форма? Да спазваме диета? Диетата е чудесно решение на теория, което рядко се реализира по планирания начин.

Ако се питате как да отслабна бързо без диети, то в настоящия материал ще ви предложим 3 лесни трика, взаимствани от топ моделите. Кралиците на модните подиуми прибягват към тях преди важни фотосесии и ревюта. За много от тях те са рутина, която ги спасява от нуждата да предприемат драстични мерки за понижаване на теглото.

5-те хитринки, които можете да превърнете в свой навик са:

Протеинова закуска

Медиите и кино-индустрията постоянно се опитват да ни втълпят, че зърнената закуска е здравословна и е един добър старт на деня. Истината е, че в зърнените храни като Корнфлейкс количеството на захар и въглехидрати е силно завишено, а от тях, както знаем се пълнее. Диетичната закуска е базирана на белтъчини. Протеинът влияе пряко на чувството за глад и ситост посредством няколко хормона, сред които грелин и GLP-1.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Научни проучвания сочат, че с увеличаване приема на протеин, се приемат около 440 калории по-малко, без умишлено да се ограничават определени групи храни. Белтъкът създава усещане за ситост, затова вместо Корнфлейкс полят с мляко, заложете на варени или бъркани яйца. Ще се изненадате, но по този начин ще понижите калорийния прием през целия ден, и то без никакви усилия.

Съсредоточете се изцяло върху храненето – хранете се бавно и дъвчете добре храната

Ако и вие, както повечето хора имате навика да се храните пред телевизора, то нищо чудно, че сте изправени пред въпроса: как да отслабна бързо, и възможно ли е това да се случи без диети? Залисани в интересния сериал, често изяждаме повече от необходимото, а освен това сме пропуснали да се насладим на чудесните ястия.

Храната трябва да е красиво подредена и сервирана в малка чиния. Така дори когато в нея има единствено лист маруля и няколко репички, ще се създава усещане за малко кулинарно пиршество. Мозъкът ще е доволен, а с това и усещането за ситост ще настъпи по бързо. Важно е храната да се дъвче бавно и много добре, за да може мозъкът да сигнализира навреме, че е настъпило пълно засищане.

Увеличете количеството на храните, богати на фибри

Отдавна е известна ролята на фибрите в процесите по редукция на тегло. Всеки, който се пита как да отслабна бързо, трябва да ги включи в менюто си и да ги консумира ежедневно. Има една специална група фибри, позната още като вискозни влакнини, които са особено полезни за отслабването.

Когато влязат в контакт с вода, вискозните влакнини формират гел, който увеличава времето за усвояване на хранителните вещества и забавя изпразването на стомаха. Така се удължава чувството за ситост. Вискозните влакна се срещат само в растителни храни като фасул, овесени ядки, брюкселско зеле, аспержи, портокали и ленено семе. Има и хранителни добавки, базирани на фибрите от въпросния вид.

Осигурете си здрав сън и избягвайте стреса

Когато стане въпрос за поддържане на тялото в топ форма, хората често пренебрегват факторите стрес и почивка. В действителност и двата оказват пряко въздействие върху теглото и апетита. Липсата на достатъчно сън може да наруши нивата на хормоните отговорни за апетита – Лептин и Грелин. Неслучайно, когато сме уморени компенсираме с храна.

Друг важен хормон – Кортизолът се повишава под влияние на стрес. Колебанието в нивата на тези хормони е основна причина да посягаме към нездравословни храни и да поглъщаме по-големи от необходимите ни количества. Разходките сред природата и някои видове спорт доказано понижават нивото на кортизол в организма.

Не се отказвайте от лютото

У нас на лютите чушки се приписва свойството да подобряват апетита, но истината е, че те имат уникалната способност да подпомагат изгарянето на телесните мазнини. Ефектът се дължи на веществото Капсаицин, съдържащо се в лютото чили. Наред с редица ползи за здравето, капсаицинът е отговорен и за бързото топене на мазнините.

Единствена причина да се откажете от лютия дар на природата, са някои стомашни проблеми. За щастие проблемът е лесно решим, защото капсаицинът се предлага под формата на самостоятелен компонент в много хранителни добавки за отслабване. От състава им са напълно изключени ципата и месестата част на чушлетата, които именно дразнят лигавиците на червата и стомаха.