как да отслабна бързо и лесноКак да отслабна бързо и лесно – въпрос, задача или уравнение с цели няколко неизвестни, тази житейска ситуация да тормози дамите във всяка възраст, както и мъжете, които поддържат физическата си форма. Ограничаването на храната е първият метод, за който се сеща всеки човек, решен да ограничи теглото си. Прилагането му обаче задължително изисква познания – по диетика и дори медицина, тъй като всеки организъм се отличава с особености на конструкцията. Тя определя и индивидуалните потребности на тялото.

Храната в менюто ни трябва да откликва на нуждите на тялото ни, за да бъдем здрави, и това се отнася особено за период, в който спазваме диета. Освен това – диетата невинаги е гаранция за дълготрайно сваляне на килограми, защото понякога, натрупаното телесно тегло е не мастна тъкан, а течности. Изненадващо, стопяването на тлъстини и отделянето на задържани течности се повлиява ефективно от едно решение: прием на повече течности.

Фрешът –  вкусна течна храна и източник на витамини

Фреш (англ. “чист, пресен, свеж“) е името на прясно изцеденият сок от плодове и зеленчуци – напитка, любима на изключително голям брой хора. Полезният фреш е изцеден непосредствено преди консумация и не съдържа никакви добавени захари, консерванти и оцветители, с каквито изобилстват соковете на повечето търговски марки. Затова диетолозите препоръчват да си го приготвяме самостоятелно.

Фрешовете са прекрасен избор за т.нар. “разтоварващи дни“, каквито всеки диетолог ще ви посъветва да включите в диетичният си хранителен режим. Освен през тези дни, те се препоръчват и към основните и междинни хранения за всеки ден от менюто при диета.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Те са втората най-ефективна напитка за отслабване след водата, защото са продукт от сезонни и екзотични продукти, и съответно – с изобилно количество витамини, минерали, макро- и микроелементи в течен вид. Освен хранителната си стойност, сред съставките има антиоксиданти, а също въглехидрати и протеин – основните необходими хранителни вещества.

Пресният натурален сок е с безброй различни вкусове, в зависимост от това, дали е приготвен от един плод/зеленчук/подправка, или е комбинация от няколко вида. Той е известен със страхотните си вкусови качества, и същевременно е пълен с естествени захари, които имат полезно влияние.

Те се използват едновременно като разтоварваща и “захранваща” напитка. Захранването е период от определена лечебна или диетична програма, свързана с прием само на вода и течности, която може да продължи от няколко дни до седмица. В такива диетични програми, натуралните сокове са стъпката, която подготвя организма за преминаване към обичайният режим на хранене, след гладуване.

Фрешът никога няма да замени водата, която е най-ефективният способ за стопяване на мазнини и отделяне на излишни течности. Той обаче също активно помага на детоксикацията. Въпреки, че в никакъв случай не бива да заместват храненето задълго, фрешовете са витаминозна “бомба”, осигуряваща здравословен дневен процент витамини.

Нискокалоричен, енергизиращ и вкусен, току-що приготвеният сок е незаменима съставка от менюто ни по време на диета. Изборът му може да се направи по цвят, ръководейки се от полезният ефект от съставките в плод или зеленчук с определен цвят – жълти и оранжеви –  каротеноиди, витамин С и калий, червени – витамини А, С и К, фибри, калий, калций, магнезий, желязо, лилави – флавоноиди, фитонутриенти, пигментът антоцианин – мощен антиоксидант, на който се дължи цветът им.