как да отслабна бързо и трайноВсеки, който от години се бори с излишните килограми, си задава въпроса: Как да отслабна бързо и трайно? Бързо, защото всички искаме да имаме още утре мечтаната фигура, и трайно, понеже сме разбрали по трудния начин, че бързо свалените килца се връщат веднага щом спрем ограничителния хранителен режим.

За да намалите теглото си в кратки срокове е необходимо само да изключите от менюто си някои групи храни. Но, за да запазите постигнатите резултати, ще бъде необходимо да промените изцяло възгледите си за храненето. С драстични ограничения е невъзможно човек да остане слаб трайно, защото тялото много скоро ще потърси вредните храни, които му дават временно усещане за щастие и комфорт.

Ето какво трябва да направите:

Ако въпросът ви „как да отслабна бързо и трайно” не е риторичен, а съдържа реално търсене на ефективно решение, то значи сте достатъчно мотивирани да прегърнете промяната. Без промяна в мисленето няма как да започне промяна в храненето. Тук става въпрос за дългосрочна практика, вследствие на която ще бъдете не само стройни, но и здрави, енергични и ще изглеждате по-млади от реалната си възраст.

Първото, което трябва да направите е да наложите пълно вето на полуфабрикатите и болшинството храни, съдържащи химични „подобрители”. Яжте биологично отглеждани растителни продукти и месо. Конвенционалната продукция се отглежда с химически торове и синтетични инсектициди, докато био продуктите се отглеждат с естествени торове и пестициди.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Органичните меса съдържат много по-малко вредни антибиотици, хормони на растежа и лекарства, с които се хранят животните в конвенционалните ферми. Пийте достатъчно вода. Приемът на достатъчно вода е от съществено значение за вашето здраве. Наред с останалите ползи за здравето, водата помага и за поддържане нивата на течности в тялото, което дава възможност на бъбреците да отделят основния токсин – Азотът в уреята.

Пийте лимонова вода. Добавете лимонов, портокалов или сок от лайм във водата, която ще пиете през целия ден. Тези плодове съдържат лимонена киселина, която помага на тялото ви да намалява мазнините. Плюс това, добавянето на вкус към водата може да улесни поемането на задължителните 8 дневни чаши.

Мийте зъбите си между храненията, за да предотвратите киселинна ерозия на зъбния емайл от цитрусовите плодове. Ограничете приема на алкохол, а ако можете, го спрете напълно. Макар да не е истинска храна, чрез него се приема огромно количество празни калории.

Изследванията сочат, че алкохолът е свързан с появата на някои видове рак, включително рак на гърдата при жените. В случай не искате да го спрете изцяло, придържайте се най-много към една чаша вино или бира на вечер. Не консумирайте сладки, десертни вина, заради големите количества плодова захар.

Избягвайте захарта, включително добавените захари. Консумацията на излишна захар редовно може да доведе не само до повишаване на теглото, но и до повишаване на нивата на кръвната захар, което ви излага на по-голям риск от сърдечни заболявания, диабет и някои видове рак в дългосрочен план. Четете внимателно етикетите на храните и се пазете от добавени захари в хляб, салатни дресинги и сосове.

Не прекалявайте! Търсейки отговор на въпроса: как да отслабна бързо и трайно, преди всичко трябва да изберете балансирана, постижима програма, която съчетава ежедневни упражнения и промени към здравословното хранене, с редовен, квалифициран надзор. Не забравяйте, че се опитвате да зададете основата на здравословните навици, затова не натоварвайте допълнително тялото си с бързи, екстремни и неустойчиви промени.