как да отслабна бързо и трайно Кафето е известно в целият свят с вкусовите си и стимулиращи свойства южноамериканско растение, чиито смлени зърна се консумират сварени в чист вид или като вкусен коктейл със сладки, алкохолни и дори люти добавки. Едва ли има човек, който не е изпитвал приятното ободряване, чрез което кофеинът стимулира концентрацията, бързината и бдителността ни, както и резултатите от прекомерната му употреба. 

Малцина обаче са осведомени за здравословният и вталяващ ефект на горчивата напитка, а това е пропуск. Тя е сред най-успешните варианти за решение на въпросът, който отнема спокойствието на много хора: “Как да отслабна бързо и трайно”? 

Неузрелите кафени зърна и ползата от тях

Зеленото кафе е с още по-ползотворен ефект в изгарянето на мазнини и не по-малко привлекателно на вкус от “колегата” си с тъмен цвят. То не е различен сорт, а представлява неузрели кафени зърна преди изпичането им и се приготвя като класическата напитка. Смленият продукт се консумира и след запарване с вряла вода.

Кофеинът стимулира термогенезата – процесът, повишаващ вътрешната температура на тялото и ускоряващ метаболитните процеси, което спомага за бързо разграждане на излишна мастна тъкан. Затова и растенията, от чиито плодове и листа се извлича алкалоидът, откриват широко приложение в продуктите за отслабване и тренировъчни спортни добавки – зелен и черен чай, какаово дърво, йерба мате, гуарана, дървото кола и др.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Стимулантът кофеин е подсилен с антиоксидантни полифеноли, флавоноиди, витамини (B, A и C) и ксантини, които подобряват храносмилателната и сърдечната функция, тонизират мускулите и благоприятстват дейността на нервната система. В натурален вариант или екстракт, субтропичните растения доказано помагат за здравословно вталяване в кратък период.

 Суровото зелено кафе проявява същите свойства, към които е добавен ефектът от една специална съставка – хлорогенова киселина, която присъства в съвсем незначително количество в узрелите изпечени зърна. Тя присъства и в някои растителни храни, а тази в зеленото кафе се радва на повишен толеранс от чревният тракт.

Хлорогеновата киселина е съединение на кафеена и хининова киселини, на които се разгражда в организма. Освен стимулация на термогенезата и бързото усвояване на хранителни вещества, тя тонизира, но понижавайки кръвното налягане и оптимизирайки сърдечната дейност. Гликемичният индекс намалява, а с него и апетитът, тъй като необходимият енергиен потенциал се извлича от по-нискокалорични продукти.

В добавка към оптимизирането на храносмилателните и метаболитни процеси, киселината е полезна за нормализиране стойностите на кръвното налягане, намаляване на пулсовата честота и подобрена бъбречна функция. В резултат се наблюдава видим ефект в стопяването на тлъстини и отделяне на излишните течности от тъканите. Козметичният ефект върху кожата също се проявява в съвсем кратък срок – тя става по-гладка, еластична и нежна, възпаленията изчезват, а целулитните трапчинки и подутини започват да се изглаждат.

Как да консумираме зелено кафе

Кофеиновият продукт се приема като напитка или под формата на екстракт в препарати за регулиране на тегло. Препоръчителният прием е около 300 мг дневно, които се консумират през няколко часа. Независимо дали изберем кафе на зърна или търговски препарат, е добре да се уверим в био произходът на продуктите, който единствен гарантира желаният резултат върху тялото.

Зелено кафе е растителен продукт за хората с бавен метаболизъм и необходимост от отслабване, но и за всички привърженици на здравословното хранене. Противопоказания засега не са известни, освен при бременни/кърмачки, заради неизследваният му ефект при този етап в женският организъм. Приемът му не заменя физическата активност, и в комбинация с ежедневно движение е оптимален метод за здравословна, бърза и трайна редукция на килограми.