как да отслабнем по-бързоВсички търсим начин как да отслабнем по-бързо, но почти винаги отговорът е диета +спорт. Да, този режим многократно е доказал своята ефективност, но в случай че броенето на калориите ни изнервя ужасно, а посещението във фитнес залата е неприятно, нежелано или невъзможно, имаме право да потърсим по-удачно решение. Тук ще ви предложим точно такъв вариант.

Бързо или бавно – кой е по-добрият вариант?

Първо е важно да обсъдим до каква степен бързината при загубата на излишното тегло е правилното решение. Истината е, че да отслабнем, действайки по-бързо, е много по-ефикасно, отколкото ако заложим на дългосрочна програма. Защо? Защото, ако следваме съветите на специалистите и сваляме само по 1 кг седмично, каквато е здравословната норма, много скоро ще се демотивираме и ще се откажем.

С желанието за мигновен успех, ние се мотивираме да следваме стриктно набелязания план. Сваляйки 3, вместо само един килограм седмично ще бъдем на седмото небе, защото дрехите ще ни стоят по-добре, ще се чувстваме по-леки и ще си върнем изгубеното самочувствие. Видимият успех определено ще ни мотивира да продължим и ще ни направи по-дисциплинирани.

Как да го постигнем?

Следващите съвети са добре познати на всички, така че няма да откриваме топлата вода. Просто ще добавим няколко аргумента в подкрепа на нашите твърдения и ще ви дадем полезни насоки за изпълнение на бързия хранителен план. Мотивацията е ключов фактор за успеха, затова си измислете добра причина, ако нямате конкретна такава. Гледането на снимки на хора с перфектно изваяни тела стимулира желанието ни да изглеждаме като тях.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Първата стъпка, ако сме решени да отслабнем по-бързо, трябва да бъде в посока ограничаване и дори пълно отказване от храните, които ни карат да пълнеем. Това безспорно са въглехидратите, но не всички. Някои въглехидрати като бялата захар, брашното и нишестето са много по-вредни за идеалното тегло от други. Горските плодове, кафявият ориз и необработените пълнозърнести култури са добър източник на енергия за мозъка и тялото.

Уговорката е да не се потите с часове във фитнес залата, но това не значи само да лежите и да чакате кантарът да покаже заветната цифра. Имаме по-добро предложение от бягането и силовите тренировки, обаче – ранната сутрешна разходка. Има значение по кое време ще се разходите, за да стопите излишните килограми и това е интервалът между 6 и 9 часа сутринта.

Разходка в продължение на 45 минути преди закуска активира метаболизма. По този начин се подобрява усвояването на полезните вещества от храната, която сте консумирали вечерта и се изгарят излишните калории. Освен това, разходката сред природата, а дори и по улиците на мястото, в което живеете ще ви зареди с положителни емоции. Приливът на ендорфини ни пречи да мечтаем за калорична храна и ни дава екстра мотивация да отслабнем.

Чудесен начин да отслабнем по-бързо е високопротеиновият хранителен режим. Протеинът се съдържа в най-висока концентрация в животинските продукти – месо, яйца, риба и мляко. Белтъчините трябва да присъстват ежедневно в менюто ви, и то в най-голямо количество. Комбинирането на протеин с полезни мазнини е доказано работеща рецепта за изгаряне на мазнини.

Полезните масла, от които в никакъв случай не бива да се отказвате са предимно от растителни източници – ядки, семена, маслини. Океанските риби са безценен доставчик на Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, затова е добре да присъстват на трапезата като 2в1 комбинация протеин +мазнини. Омега мазнините могат да се приемат и под формата на добавка. Вероятно не знаете, но полезните мазнини най-ефективно допринасят за изгарянето на лошите – тези по корема, бедрата и ханша.