как да отслабнем трайноБолшинството от нас търсят начини да отслабнат бързо, но търсейки вълшебното средство често забравяме по-важния въпрос  – Как да отслабнем трайно? Истината е, че е много по-лесно да свалим бързо няколко излишни килограма, отколкото да запазим впоследствие постигнатия резултат.

Единственият начин да останем слаби, е като променим изцяло концепцията си за храната. Да, тя ни дава временна утеха, когато сме тревожни и притеснени, както и удоволствие, когато липсва друга наслада. Но това не е предназначението на храната. Нейната цел е да поддържа кондицията на тялото ни, а не да бъде антидепресант, награда или забавление, когато ни е скучно.

Изкореняване на вредните заблуди

За наднорменото ни тегло не сме виновни единствено самите ние, а възрастните, които от деца са ни вкарали в опасни заблуди. Родители и техните родители – баби и дядовци, са ни създали нездравословни навици, внушавайки ни, че вкусната храна е нещо, за което трябва да копнеем постоянно и да приемаме като награда. Ставайки възрастни, ние започваме да се награждаваме ежедневно, включително за дребните неуспехи.

Разбирайки, че храната е нужна на тялото, а не на душата ни, ние ще започнем да избираме внимателно с какво го храним. Вместо източници на празни калории и празни обещания за мимолетно щастие, ще започнем да търсим източници на бързоусвоима и продължителна енергия. Не след дълго ще излезем от омагьосания кръг на кратката еуфория, предизвикана от шоколада, последвана от отчаяние, виждайки цифрите на кантара.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

За промяна на възгледите ни относно храната не се искат особени усилия, но е важно да се създадат нови навици. Навик, който трябва да замени навика да похапваме след вечеря, докато гледаме телевизия е осъзнатата почивка. Това означава да бъдем наясно, че бездействаме, без непременно да се тъпчем, за да симулираме някаква активност.

В търсене на отговор на въпроса как да отслабнем трайно, е важно да осъзнаем, че самият начин на живот, който водим ни кара да пълнеем. Ключов фактор за стройната фигура е отличното здраве, защото много често затлъстяването се дължи на хормонални смущения. Токсините около нас, и тези, които поемаме доброволно компрометират работата на ендокринната ни система, а тя отговаря за хормоналния баланс в нашето тяло.

За редуциране на теглото и запазването му в здравословни граници, е нужно да се подлагаме редовно на детоксикация. Това може да стане по много начина, включително с прием на хранителни добавки, базирани на зелен чай, витамин С, капсаицин, куркумин и други фито-вещества, борещи се успешно с токсините в тялото.

Промяната на концепцията за храненето се случва по-лесно, когато целта да сме слаби бъде изместена от задачата да сме здрави. Осъзнавайки, че раковите клетки се хранят със захар, е по-лесно да изключим захарта от менюто си, отколкото ако просто си повтаряме, че от нея се пълнее.

За да променим възгледите си относно начина, по който трябва да изглежда трапезата ни, е нужно да се разделим с няколко ограничаващи ни убеждения. Едно от тях е убеждението, че отрупаната с лакомства софра е символ на просперитет. Напротив, успешните, стройните и красивите се хранят оскъдно, дисциплинирано и разумно. Избират качеството пред количеството, и преди всичко са физически активни.