как се отслабва най бързоКак се отслабва най бързо – въпросът, криещ стремежите и мечтите на милиони дами, които не са доволни от визията си, няма еднозначен отговор. Причината е в различният соматотип (съотношението костна:мускулна:мастна тъкан) при мъжкото и женско тяло. От соматотипът зависи плътността на костите, изграждането на мускулна и мастна тъкан, но и склонността към натрупване на мазнини. Основните няколко типа: ендоморф, мезоморф и ектоморф, се разделят на още няколко подтипове, които съчетават чертите на два от посочените соматотипи. Ендоморфът е склонен към лесно напълняване, а мезоморфът – силен и мускулест.

Как да постигнем kick out ефект

Ако се съобразим с отличителните белези на своят тип и се храним по определен начин, трудно ще се сблъскаме с проблем с теглото. Една диета за отслабване, оформена според нуждите на описаните телесни конструкции, съответно ще е изключително ефективна в кратък срок. Диетата за отслабване обаче не е достатъчна, за постигане на радикални промени за седмица или две. Физическите усилия са другата част от режимът, без които и най-балансираното хранене ще забави резултатите си.

Във всеки режим за скоростно отслабване е необходимо прилагане на интензивен метод, особено през първите дни. Той усилва скоростта на редукция на тегло, и е особено полезен на хора с тегло доста над нормата. Методът може да е натоварваща двигателна активност, разтоварващи дни, или специални добавки за отслабване, а често диетата комбинира и трите варианта. Целта е рязък старт в свалянето на килограми, но без шоков нездравословен ефект върху тялото.

Балансирано хранене и спорт като основен стимул

Когато планираме експресно сваляне на тегло, промените в храненето на неизбежни. Те обаче са само част от цялостната промяна, необходима за постигане на действително бързи резултати. Менюто включва чист протеин и малки количества сложни въглехидрати. Въглехидратите се ограничават до минимум, но не се изключват напълно, тъй като са незаменим енергиен доставчик, който регулира нивата на глюкоза в кръвта и запасите от гликоген.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Балансът се състои в правилното разпределение на протеини и въглехидрати в хранителният режим, както и да се открие адекватен заместник на храните с консерванти, които са излишен източник на мазнини и захари. Слънчогледовото олио се замества с растително масло и зехтин, белият хляб – с пълнозърнест или ръжен, а рафинирата захар и дори фруктозата се изключват напълно. Позволени са единствено цитрусови и горски плодове – ягоди, малини, къпини, боровинки. Както в този кратък пример, всяка консумирана храна може да се замени с по-нискокалоричен, здравословен и високоенергиен вариант. Останалите особености на диетата е добре да бъдат изготвени от специалист, съобразно телесният тип на отслабващият.

Ежедневното движение е ключов фактор при намерение за бързо отслабване. Интензивните упражнения или крос са препоръчителни. Колкото повече се натоварвате физически (в рамките на допустимото за вашето тяло), толкова по-вталяващ и пречистващ ефект ще постигнете, и то в съвсем кратки срокове.

Дни на вода и напитки без подсладител

При решение да постигнете рязка промяна и да свалите поне 10 кг. от теглото си, захарта трябва да е напълно изключена от менюто. Много напитки са не по-малко вкусни, консумирани без подсладител, и същевременно доста ефективни при стопяване на мазнини. Класацията е предвождана от водата, която можете (и трябва) да консумирате в неограничени количества, а други силно препоръчителни напитки са кафе, какао, фреш от цитрусови плодове, зелен и черен чай, както и изключително полезното зелено кафе, което вече имате възможност да си набавите от повечето био магазини.

Режимът ви трябва да включва няколко дни без никаква храна, запълнени с консумация на посочените прочистващи и освежаващи напитки. Тези дни не бива да са последователни, но можете да започнете диетата си по този начин. Такава стъпка ще осигури детоксикация и ще ускори стопяването на мастни и водни депа. Последните са причинени предимно от замяната на вода с газирани подсладени напитки, които никак не допринасят за здравето на тялото.