много бързо отслабванеИма един изключително сходен подход при всички хора с няколко до наистина повечко излишни килограми – желанието за много бързо отслабване. Това е нормална човешка реакция, защото никой не иска да носи (буквално) огромната тежест на собственото си тяло, а да не говорим за естетическата страна на нещата. Тялото не работи така, обаче. Това, че може да наддаде бързо, не значи, ще е склонно да свали излишната маса със същата скорост.

Защо не бива да бързате твърде много?

Когато става въпрос за отслабване, независимо дали се касае за 3 или 30 кг. процесът трябва да протича плавно. Много бързо отслабване е възможно само при пълен отказ от храна, което би могло да се окаже нож с две остриета. Не отричаме лечебното гладуване, но то трябва да се провежда единствено под контрола на специалист, по индивидуално изготвена програма. Приложено у дома без участието на специалист, гладуването ще навреди повече, отколкото ще помогне.

Бързата промяна на цифрите, показвани от кантара не е мит, а реална възможност, но когато видите значително по-малка цифра на електронния дисплей, не бързайте да се радвате. Липсващите килограми в никакъв случай не са мазнините, от които искате да се избавите. Това са обикновено съединителна и мускулна тъкан, и вода.

Губейки мускули и чиста тъкан, вие променяте изцяло ритъма на организма, познат с наименованието метаболизъм. Обменните процеси ще се забавят драстично, защото тялото е в режим на „резервно захранване”. Принуждавайки го да разчита изцяло да складираните си запаси, които са не само мазнини, но и протеин, то много скоро ще забави скоростта, с която си набавя нужните хранителни вещества.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Поради същата причина голяма част от бързо отслабналите хора връщат с дори по-голяма бързина изгубените килограми. Дори по време на диета редукцията се забавя значително. Знаем, че сте виждали лично как теглото ви спира да се променя, въпреки че продължавате да гладувате. Ключът към успеха е подаване на храна, която е с нисък калориен състав, но богата на полезни хранителни вещества. Фибрите в някои зеленчуци и житни култури потискат чувството за глад и пречат на организма да разгражда мускул вместо мазнини.

Водата, колкото и да не я обичат жените, когато е в големи количества в организма ( т.нар. процес на задържане), е жизнено важна за доброто физическо състояние. Сигурни сме, че знаете, че над 70% от човешкото тяло е под формата на течности. Наблягайки на дренирането на телесните течности, не само ще изглеждате зле с повяхнала и сивкава кожа, но и ще затрудните работата на важни органи като бъбреци и черен дроб. Възможно е дори да ги увредите фатално.

Фактът, че сте с наднормено тегло говори за наличието на поне два проблема – 1. храните се обилно с вредни храни и не се движите достатъчно; 2. Имате здравословен проблем, например хормонален дисбаланс, увреден черен дроб, заболяване на щитовидната жлеза. Желанието ви за много бързо отслабване трябва да бъде предшествано от желанието да бъдете здрави.

Открийте причината за напълняването и направете нужните корекции. Променете хранителните си навици и идете на лекар, за да се уверите, че нямате заболяване, което ви кара да пълнеете. Нека естетическата страна на вашата мисия бъде просто един чудесен бонус, а не цел №1. Отслабнете, за да бъдете здрави. Красотата сама ще се появи. Тя винаги следва здравето.