най мощните хапчета за отслабванеКратко проучване на пазара на хранителни добавки ще ви покаже, че едни от най-мощните хапчета за отслабване са базирани на L-карнитин. Карнитинът е естествено срещащ се в тялото аминокиселинен дериват, оказващ пряко въздействие върху мускулите и мозъчната функция. Тази аминокиселина участва в различни процеси на човешкия организъм, включително в горенето на телесните мазнини.

Видове и свойства

L-карнитинът се предлага под формата на хранителна добавка, въпреки че организмът ни го синтезира в количества, достатъчни за нормалното му функциониране. Той играе решаваща роля за производството на енергия, транспортирайки мастни киселини през клетъчните митохондрии. Митохондриите действат като двигател в клетките, изгаряйки мазнини, за да създадат използваема енергия.

Тялото на бозайниците произвежда л-карнитин под въздействие на две много важни аминокиселини – лизин и метионин. За да може организмът ни да го синтезира в достатъчни количества са нужни и достатъчни количества витамин С. Карнитинът произведен от тялото би могъл да се окаже недостатъчен за активно спортуващите хора. Тогава той трябва да се набави отвън.

Външната доставка на тази важна за много жизнени процеси аминокиселина е възможно да става по два начина – чрез храна и чрез хранителна добавка. С консумация на животински продукти като месо и риба могат да се набавят известни количества L-carnitine, но за веганите и вегетарианците единствената опция е суплементацията.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

L-carnitin е стандартната био-активна форма на карнитина, произвеждана от човешкия организъм. Той не е единствената разновидност на аминокиселината, обаче. Други форми на карнитина са:

  • D-карнитин: Тази неактивна форма е способна да причини карнитинов дефицит в тялото, инхибирайки абсорбацията на други по-полезни негови форми;
  • Ацетил-L-карнитин: Често наричан ALCAR, това е вероятно най-ефективната форма с особени ползи за мозъка. Проучвания сочат, че може да бъде изключително полезен за хората с невродегенеративни заболявания;
  • Пропионил-L-карнитин: Тази форма е много подходяща за проблеми с кръвообращението, като периферна съдова болест и високо кръвно налягане. Тя би могла да увеличи производството на азотен оксид, подобрявайки кръвния поток;
  • L-карнитин L-тартарат: Той обикновено се влага в спортните добавки, поради бързата му степен на абсорбция. Целта е да помогне за намаляване на мускулните болки и възстановяването след тренировки.

За болшинството желаещи да отслабнат бързо чрез спорт, карнитинът в ацетиловата му и L-форми се сочат за най-ефективни. Подобрявайки функцията на митохондриите, двете модификации помагат не само за изгаряне на телесните мазнини, но и за лечение на редица заболявания. Действат благотворно и на различни състояния, свързани с възрастовите изменения.

Приемайки някои от най-мощните хапчета за отслабване, базирани на ацетил или л-карнитин, ще ускорите горенето на мазнините, но същевременно ще забележите и други ползи за общото си здравословно състояние. Продуктите, съдържащи аминокиселината притежават свойството да подобряват сърдечната и мозъчната функции. Според някои проучвания дори да ограничат развитието на Алцхаймер.

На пазара се предлагат мъжки и женски картинови продукти, болшинството от които са разработени да помогнат на спортуващите да се справят с продължителните и тежки тренировки. Въпреки това, приемът трябва да бъде съобразен с нуждите на всеки ползвател. Видът на суплемента, както и дозировката е добре да се определят от квалифициран специалист – диетолог или лекар, специализиращ в друг клон на медицината.