билкови хапчета за отслабванеПредлагането на хранителни добавки за понижаване на теглото, в това число на билкови хапчета за отслабване, се увеличава с всяка изминала година. Затлъстяването сред хората в развития свят добива невиждани размери, което прави търсенето на лесен вариант за справяне с проблема напълно логична стъпка от страна на засегнатите.

Всеки решава какъв метод да опита, но има няколко случая, в които е абсолютно недопустимо да се използват дори билкови хапчета с цел ускоряване процесите на отслабване. Забраната от страна на личния / лекуващ лекар да се използват по-сериозни медикаменти съвсем не означава, че натуралните суплементи, базирани на растителни екстракти са позволени.

Случаите, в които е редно да се въздържате от подобни експерименти включват:

Бременност и кърмене

Болшинството жени качват между 20 и 50 килограма по време на бременност, като времето, нужно за редуциране на излишното тегло варира спрямо начин на живот, физиология и здравословно състояние. По време на бременността всичко, което жената приема под формата на храни, течности и медикаменти се отразява на развитието на плода в нейната утроба.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Важно е да се знае, че някои билки, използвани за стимулиране горенето на мазнини имат свойството да повишават кръвното налягане и да ускорят сърдечния ритъм на бременната и на самия плод. Други могат да увредят трайно нервната система на фетуса и на кърмачето, а трети да предизвикат контракции и преждевременно раждане. Билките и екзотичните растения не са безобидни, затова към приемането им трябва да се подхожда отговорно.

Здравословни проблеми

Смята се, че природните средства за отслабване са единствено и само полезни, но това е заблуда, от която най-сериозно могат да си изпатят страдащите от хронични и други сериозни заболявания, включително вродени такива. Хора със сърдечно-съдови проблеми могат да започнат прием на билкови или друг вид хапчета за отслабване само по препоръка и под наблюдение на лекуващия ги лекар.

Същото се отнася и за страдащите от чернодробни и бъбречни заболявания, както и болести на щитовидната жлеза и стомашно чревния тракт. Това са органите, които пряко се повлияват от активните вещества в растенията, сочени за ефикасно средство за изгаряне на мазнините. За жалост, това са и органите, отговорни за самото напълняване.

Малки деца и тийнейджъри

Децата, включително тези с диагностицирано затлъстяване не бива да приемат добавки за отслабване, предназначени за възрастни. Дозировката при болшинството продукти надхвърля неколкократно допустимото количество, предназначено за деца, а самоволното определяне на подходящата доза е невъзможно и крайно опасно.

Медикамент и допълващо лечението средство може да назначи единствено педиатър или специалист по диететика, квалифициран да лекува подрастващи. По време на приема е задължително да се следи състоянието на пациента, за да се направят промени в терапията или да се преустанови приемането на конкретния продукт в случай на нужда.

Необходимо е да се знае, че натуралните билкови хапчета за отслабване, включително тези, които обещават всевъзможни ползи за здравето, не са абсолютно безвредни. Билките, особено екзотичните растения са малко изследвани, така че всичките им свойства са все още напълно непознати на науката. Нека не забравяме, че разликата между лекарството и отровата зависи от дозата. В големи количества билките могат да нанесат сериозни и трайни поражения на здравето.