Отслабване за 1 месецБързото отслабване рядко е ефективно. Ефективно стопяване на мазнини означава окончателното им премахване от тялото, без риск от повторното им възвръщане след дни, седмици или месеци. Такъв резултат е следствие от пълна промяна в телесните функции. Възможно ли е дълготрайно отслабване за 1 месец, и от какво зависи успехът на такова начинание?

Как се отслабва с 2-5 килограма на месец

Отслабването с 2-5 кг. месечно се случва лесно и дори “от самосебе си”, при добър метаболизъм и леки ограничения в храненето – изключване на захари, мазнини, намаляване на бяло брашно и въглехидратите (особено простите въглехидрати). То няма как да застраши здравето ви, нито да повлияе тонусът и настроението ви. 

За осъществяването му дори не е необходимо започване на интензивни спортни тренировки, а е достатъчно умерено ежедневно движение, приятно за тялото. Целта от сваляне на 5 кг. месечно означава около 1-1,5 кг. седмично – здравословен и постижим резултат. Какво е условието, той да бъде дълготраен?

Какво губите, отслабвайки – мазнини или вода? А може би и мускули?

Свалените килограми са маса с различна консистенция – тлъстини, вода и мускулна тъкан. Малък процент мускулна маса (10-15%) се губи почти винаги след отслабване. Затова и приемът на протеин е от изключително значение по време на диета за отстраняване на голямо количество тегло, защото тялото ни не го произвежда.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Протеинът е еднакво ефективен, под формата на качествена хранителна добавка и като хранителна съставка. Той се съдържа в голямо разнообразие от храни:

  • Месо – говеждо, пилешко и свинско филе, телешко, сьомга;
  • Млечни продукти – яйца, сирене (популярното соево сирене “тофу“) и прясно мляко;
  • Бобови и зърнени култури – боб, нахут, леща, киноа, чиа;
  • Ядки – бадеми, тиквено семе,
  • И дори в някои зеленчуци и плодове – грах, спанак, царевица, броколи, авокадо и кокос;

Протеинът има също толкова голямо значение за здравословното сваляне на тегло, както и течностите – за отделянето на течностите. Приемът му позволява съхранение и поддържане на мускулната маса дори и при продължителна нискокалорична диета. Тялото получава необходимата енергия, без да използва белтъкът от мускулите, и така да ги разрушава. Когато отслабването е по-драстично, протеините задължително се включват в менюто.

Как се свалят 10 кг. за 30 дни

Отслабването с 10 кг. или повече, изисква по-драстични мерки, както и повече внимание към процесите, протичащи в тялото ни през това време, за да се осъществи по здравословен начин. То ще бъде дълготрайно, само ако не предизвиква шокова реакция в организма, заради прекалена загуба на мускулна маса, дехидратация и изтощение.

За тази цел, рязкото отслабване в рамките на месец се препоръчва само при напълно здрав организъм. Постигането му е резултат от преминаване през няколко етапа, в които е важно да присъстват:

  • Много течности, включително и няколко дни изцяло на течности;
  • Kick out съставката, която ще дадe “начална скорост“, необходима за стопяване на много килограми;
  • Протеин и минимално количество въглехидрати (сложни), които ще осигуряват хранителни вещества и достатъчно енергия, за да не се разрушава мускулната маса;

Резултатите от тридесетдневна диета ще са най-ефективни, ако съумеем да вмъкнем най-здравословните навици от нея в нормалното си хранене. Тогава, отслабването няма да се превръща в здравословна или естетична необходимост, защото стройната фигура ще е наш постоянен “аксесоар”.