kakvo-da-otslabnaМного хора не се питат как, а с какво да отслабна? Според по-стриктните специалисти (диетолози и фитнес инструктори) въпросът е погрешно зададен. Ние ще разгледаме ситуацията от друг ъгъл, опитвайки се да посочим защо не винаги търсенето на вълшебно средство вместо ефикасен метод е грешната стратегия.

Защо е добре да се използват помощни средства?

Ако се питате с какво да отслабна, вероятно имате предвид ефикасно хапче, което без никакви усилия от ваша страна да ви направи стройни и красиви. Въпреки, че подходът ви е погрешен, стартирането на дългосрочен план за отслабване с помощта на хранителна добавка може много да помогне.

Когато започнете да приемате даден продукт, вие инвестирате не само средства, но и надежди. Това подсъзнателно ще ви стимулира да вложите всичките си усилия в плана за редукция на излишното тегло. Постепенно ще изключите вредните храни от менюто си, не само защото не искате да се провалите, но и понеже някои добавки за отслабване потискат желанието за консумиране на въглехидрати, които е ясно, че са проблем №1.

Започвайки да спортувате редовно, е много вероятно да включите в програмата си и фитнес добавка. Продуктите, базирани на кофеин и L-карнитин са чудесни енергийни буустери. Те дават енергия, но по-важното е откъде я вземат. Ще се изненадате приятно, като разберете, че енергията идва от изгорените мазнини, складирани в тялото ви.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Всеки запален фитнес маниак ще ви каже, че протеиновите шейкове помагат не само за мускулния растеж, но и за отслабването. Като цяло протеинът е ключов елемент във всяка диета за отслабване, но под формата на истинска храна, той може да се окаже малко коварен. Това е така, понеже в повечето животински източници, белтъкът е придружен от голямо количество мазнини.

Професионални или на билкова основа?

Тъй като статията разглежда въпроса с какво да отслабна, се подразбира, че тук ще говорим основно за средства, а не за методи за отслабване. Важно е да изберете правилния вид хранителни добавки, защото те се делят на две основни групи – професионални и на билкова основа. Не казваме, че ако изберете грешният тип добавка ще си навредите, просто ограничавате шансовете си да постигнете желания успех.

Изхождаме от идеята, че ще пазарувате от правилните места, тъй като сред добавките за отслабване има и доста опасни субстанции, чийто състав и странични ефекти са напълно неизследвани. Изберете професионалните средства само в случай че спортувате активно. В голямата си част те съдържат кофеин и л-карнитин, които ще се отразят на съня и настроението ви ако не изразходвате навреме получената енергия.

За хората, които по някаква причина не могат да  спортуват редовно и качествено, по-подходящи са суплементите, базирани на растителни екстракти. Много от тях подтискат апетита, което е важна стъпка в посока намаляване на теглото. Някои съдържат безценна комбинация от билки, притежаващи свойството да горят мазнините.

Зеленият чай, под формата на запарка или таблетки, е средство, което ще ви помогне да постигнете мечтаната фигура. Той е мощен антиоксидант, борещ се успешно с токсините, натрупани в черния дроб. Пречистващите му свойства са обект на множество изследвания, доказващи също, че листата на чаеното растение са и натурален диуретик. Това означава, че ще се избавите от 2 до 3 кг. телесно тегло под формата на течности още през първите дни от приема.