термо таблетки за отслабванеВ разговорната реч често може да чуете фразата термо таблетки за отслабване. За незапознатите, този израз би бил абсолютно непонятен. Запалените бодибилдъри обаче знаят, че става въпрос за термогенните фет бърнъри – група хранителни добавки, създадени да помогнат за изгаряне на телесните мазнини, а по този начин и за бързо и ефективно отслабване.

Основната грешка, допускана от повечето желаещи да отслабнат с помощта на фет бърнърите, е непознаването на тази група суплементи. За тях е прието да се мисли като за вълшебно средство, което, създавайки термо ефект, топи телесните мазнини без никакви усилия. Добавките наистина съдържат вещества, активиращи процеса „липолиза”, но без правилен режим на хранене и тренировъчен план, те не могат да направят чудеса.

Принцип на действие

Представете си фетбърнърите като снайпер на ловна пушка, само че в случая ловът е на мастни клетки. В тази метафора, диетичният хранителен режим е оръжието, а тренировките са амунициите. Диетичните термо таблетки ще ви помогнат да се прицелите по-добре и уловите мазнините много по-ефективно.

Технически погледнато, термогениците повишават драстично метаболизма на мазнините, регулирайки енергийния разход. Те възпрепятстват абсорбацията на мазнини от храната и ускоряват намаляването на телесното тегло. Има едно съществено условие, за да бъдат добавките от този вид ефективни – физическото натоварване. Оксидацията на мастни клетки става само при усилени тренировки.

ТЪРСИТЕ ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО И ЕФИКАСНО ОТСЛАБВАНЕ?ВИЖ ПРОДУКТИТЕ

Някои от основните съставки, използвани в така наречените термо таблетки за отслабване, са предназначени да стимулират хормоналните реакции в организма и по този начин да започнат да разграждат мастната тъкан, превръщайки я в гориво за тялото. Основна съставка на повечето термогенни бърнъри е кофеинът, който помага за отслабването, помагайки на тялото да използва мазнините за гориво.

Кофеинът помага да се осигури енергия за спорт и други дейности, свързани с изгарянето на калории. Постъпвайки в организма, той увеличава разграждането на мастните киселини, които се намират в мастната тъкан – най-често в областта на корема. След разграждането на мастните киселини, те постъпват в кръвта, откъдето биват изгорени от нашите тела, създавайки прилив на енергия.

Нещо, с което термогениците не могат да се справят обаче е неправилното хранене. Това е задача за желаещите да отслабнат. Когато диетата е насочена към здравословно горене на мазнините, с прием на термо таблетки за отслабване ще се постигнат и други цели, например прилив на енергия и овладяване на желанието за консумиране на въглехидрати и повишен метаболизъм.

Как да повишим тяхната ефективност

Много хора се заблуждават, че приемайки термогенни фетбърнъри ще започнат да свалят по 10 кг седмично – това няма как да се случи. Има обаче начини да помогнем на добавката да изпълни своето предназначение, включващи здравословен спортно-диетичен план и реалистични очаквания.

Факт е, че с прием на термо-добавка се горят повече мазнини, но в случая е по-важно да се следва здравословен ритъм на отслабване. Безопасната норма при редукция на тегло е от 1 до 3 кг седмично при здрави индивиди. Всичко над нормата ще доведе до състояние, наречено „плато”, в което тялото спира да гори калории, като метод за самозащита.

Бързото отслабване също така води и до разграждане на чиста мускулна тъкан, поради което тялото става безформено и опуснато. Ако искате да бъдете слаби, но същевременно здрави, атлетични и енергични, режимът ви следва да бъде отлично структуриран и балансиран, тоест да включва: диета + спорт + добавка.